Aktualitások

Bognár Pincészet megnyitó

2019. ápr. 12.

Villány - ahol hazánkban a legmagasabb a napos órák száma.

Villány - ahol már a történelem előtti időkben is szőlőt termeltek.

Villányt a borkészítés tette ismertté. A különleges klíma, az egyedi összetételű föld, mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy az itt termő szőlőtőkékről jellegzetes villányi borokat készíthessünk. Ez a hely a Bognár Bor otthona.

Otthonnak különleges helyet választunk, mely a szívünknek kedves. A Bognár Bornak ilyen hely Villány. Innen származik, itt növekszik évről-évre, itt szívja magába azt a tudást, amit aztán bor formájában visszaad nekünk.

A Bognár Bor a szőlő és a borász különleges kapcsolata. Minden borfajta esetében az alapot a szőlő biztosítja, a borász ezen csak finomít, hogy összhatásában a legjobb legyen a végeredmény.  Ha belekóstolunk a borba érezzük a napfényt, a gondoskodást és a törődést, az eleganciát. Ezek vagyunk mi: a Bognár Bor.

Pincészetünk Villányban, a Kopár-dűlőn található, ahol 24,9 hektár földdel rendelkezünk. A kor követelményeinek megfelelve egy modern technikai pincészet létrehozását tűztük ki célul. Megújuló energiaforrásokat használunk, a napkollektorok mellett a környéken nálunk található először szélkerék. 2018. májusában a területek megkapták a prémium minősítést a Merlot, a Kékfrankos, a Portugieser és a Cabernet Sauvignon fajtákra, a Cabernet Franc esetén pedig a super prémium készítése is lehetséges. Pincészetünket 2019 áprilisában nyitottuk meg. Minden erőnkkel azon fáradozunk, hogy az itt termő szőlőből a legjobb minőségű borokat készítsük el a borkedvelő közönségnek.

Rengeteg munkát fektettünk abba, hogy egy régi álmunkat megvalósíthassuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy megoszthatjük a hírt boraink kedvelőivel: 2019. áprilisában Villányban megnyitottuk Bognár Pincészetünket. Habár pincészetünk zárt kapuk mögött fog működni, számunkra mégis nagy előrelépés, hisz lehetővé teszi egy központi hely kialakítását közvetlenül a termelés helyén.

AKTUALITÁSOK