Aktualitások

Az ország 3. legjobb vörösbora: Kopár Villányi Franc – és a Winelovers TOP 100

2020. szept. 24.

Az idei – minden kétséget kizáróan fura – évben számtalan kellemes élménnyel gazdagodtunk már, azonban 2020 őszén egy igazán nagy elismerésben részesültünk.
Vadonatúj Kopár Villányi Franc tételünket a Berliner Wine Trophy-n már elismerték egy aranyéremmel, ám most a hazai borász szakma is elmondta róla véleményét.
A Winelovers idei TOP 100-as listájának 3. legjobb vörösbora ugyanis nem más lett, mint a BOGNÁR Kopár Villányi Franc!

A TOP 100-as lista megjelenésének apropóján több száz borkedvelő gyűlt össze a budapesti Corinthia  Hotelben szeptember 19-én, ahol  a „100 legjobb magyar bor magazin helyezettjei” voltak fókuszban.

A prémium Kopár Villányi Franc pincészetünk legjobb dűlőjéről – a Kopárról - származik.
Már első benyomásra szép ásványosság, elbűvölő fűszeresség találkozik izgalmas szilvás-fahéjas-virágos jegyekkel, mely világot az első korty után piros bogyós gyümölcsök és friss tanninok tesznek igazán kerek egésszé – mondjuk róla mi; míg a Winelovers a következő elismerő szavakkal illette tételünket:
„Kissé füstölthúsos rösztaromákkal keretezett szedres, kökényes ízei mellett jelentős tannintartalma érettnek hat, nincsnek reszelős élei, pedig még elég fiatal.
Inni élmény, sokoldalú ételkísérő is lehet!”

A Winelovers TOP 100-on a fókuszt mi is a díjnyertes Kopár Villányi Franc-ra helyeztük, de nagy hangsúlyt – és további elismerő szavakat – kapott a Kopár Merlot és a friss és üde 2020-as Menoire Rosénk is.

 

Köszönjük ezt a hatalmas elismerést a Winelovers TOP 100 szakmai zsűrijének!!

AKTUALITÁSOK